Menu Sluiten

Geert Zijlstra wint ‘Het Schierste Verhoal 2013’.

Geert Zijlstra is winnoar van ‘t Schierste verhoal van t Westerketier’ worden. Op 13 oktober 2013 ien t Baron theater ien Opende het elk genoten van zien vertelkunsten. Zien verhoal over ‘De Boswachter van de Peebos’ werd deur de jury as best vertelde verhoal uutroepen, hij zit met recht n joar op e Westerketierder verteltroon!

Ien 2014 komt er weer n nije editie van ‘t Schierste verhoal’. 

Onderstande tekst kan naar Kom op Verhoal

De vertellers van Stichting Mien Westerkwartier zijn voortdurend op zoek naar nieuwe vertelverhalen, en vragen u om een verhaal te schrijven, dat betrekking heeft op bijzonder beroep of op een bijzondere beroepsbeoefenaar. De afgelopen 50 jaar zijn er natuurlijk heel wat beroepen verdwenen zoals de lanteernaansteker of de pietereulieboer, maar u kunt natuurlijk ook denken aan een beroep in de toekomst. Misschien ligt de basis van uw verhaal wel in de straatzanger Jan de Roos, die ook deze streek bezocht of vellenkoopman Jan Hepkes Wouda, die vanuit t Fean graag naar het Westerkwartier kwam. U ziet, dat u veel kanten op kunt met dit thema, dus grijp de pen, de computer of tablet. We nodigen u uit een spannend, intrigerend of geheimzinnig verhaal te schrijven.

Er zijn maar een paar regeltjes.

Het verhaal moet een duidelijke link hebben met het Westerkwartier, misschien zijn er zelfs wel beroepen, die alleen hier voorkwamen. Het verhaal mag in de streektaal of in het Nederlands geschreven zijn, Mien Westerkwartier zorgt desnoods voor de vertaling. Als het verhaal verteld word, mag het niet langer duren dan een kwartier (per A4 is ongeveer 5 vertelminuten).

De inzendingen kunnen worden ingestuurd naar de website van Mien Westerkwartier, door gebruik te maken van het emailadres info@mienwesterkwartier.nl.

Na de uiterste inzenddatum 1 april 2013, buigt een deskundige jury van schrijvers en vertellers zich over de verhalen om de mooiste te selecteren. In mei wordt tijdens een selectie-avond bekend gemaakt, welke verhalen gekoppeld worden aan de diverse vertellers. In het najaar wordt dan een vertelavond georganiseerd, waarbij het Schierste Verhoal uit de bus zal komen.

Mien Westerkwartier wil u met deze wedstried stimuleren om eens bij uw tafel te gaan zitten en uw fantasie of belevenissen op te schrijven. Doe met, schrieven geft veul vertier!