Vertellerscollectief Kom op Verhoal wil de oude traditie van verhalen vertellen in stand te houden. De vertellers van Kom op Verhoal vertellen met name verhalen over het Westerkwartier en doen dat deels in het dialect.

Lees onder Er was eens meer over verhalen, of maak kennis met de mogelijkheden van Vertellers bij evenementen.

Wilt u meer weten of een specifieke aanvraag doen kies dan voor  De verteller-besteller en neem contact met ons op.

Verhalen vertellen is een oude traditie, die in de tegenwoordige wereld is ingeruild voor TV, internet, Twitter en wat al niet meer.  Maar we missen nu wel iets!  Want is er meer ontspannend en gezellig als rustig zitten te luisteren naar een verteller, die je meeneemt in zijn verhaal. De woorden en lichaamstaal van de verteller zetten je fantasie in gang, om eigen beelden bij de woorden te plaatsen.

Daar waar de verteller het podium op klimt, het publiek inkijkt en zijn keel schraapt.......     daar begint de magie!

De leden  van 'Vertellerscollectief Kom op Verhoal' brengen 'het verhaal' terug in de streekcultuur van het Westerkwartier. Voor wie het maar wil horen vertellen ze, in de streektaal of in het Nederlands, de mooiste verhalen over heksen en tovenaars, boefjes en helden, hoe het ooit was, wat er nu is en hoe het ooit zou kunnen zijn. 

Op deze plek vindt u informatie over de vertellers en hun verhalen en hoe ze voor u een boeiende en gezellige vertelavonden kunnen verzorgen. Wilt u zelf vertellen of heeft u misschien mooie vertelverhalen voor ons, neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto: Henny van de Laan vertelt op de Dag van de Grunneger Toal over de heks Griet Koenes uut Muntsjeziel, Foto: Omke Oudeman
Over markante plekken en gebouwen in het Westerkwartier zijn veel verhalen bekend.Denk bijvoorbeeld naar eens aan de roemruchte geschiedenis van de borg Nienoord, ooit het belangrijkste machtscentrum van het Westerkwartier. Deze plekken zijn bij uitsteek geschikt voor het vertellen van een mooi verhaal, bijvoorbeeld over de Schelpengrot of over de rol van de vervening in het Zuidelijk Westerkwartier.
Kom op Verhoal kan op maat gemaakte verhalen voor uw locatie schrijven en vertellers leveren die op specifieke momenten een verhaal vertellen.

In Ierland is het de gewoonste zaak van de wereld. Dorpsgenoten komen bijeen tijdens een zogenaamd 'Rambling House' waar de vertellers hun verhalen vertellen.  In het Westerkwartier doen we dat sinds 2010 ook weer. We organiseren samen met een dorpshuis of buurtvereniging een  avond met vertellers en muzikanten.
Wedden dat er tijdens zo'n avond gewoon ook mensen uit het publiek gaan vertellen en zo hoor je nog eens wat.

Meer weten, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stelt u zich eens voor... U loopt met een groep mensen door een schemerig bos en ineens duikt daar de gestalte van Hendrik Piepke op, die u vertelt over zijn bekering tot Brave Hendrik. Of bij een oude wilg, hoort u het verhaal over die Reus die in het veen is gejaagd door de bange buurtbewoners en wat er toen allemaal gebeurde. Dat wilt u graag weten..

Wandelen en vertellen gaat uitstekend samen. Voor diverse clubs hebben we vertellers gekoppeld aan een wandeling. Heeft u een leuke wandeltocht van circa 6 kilometer, dan vinden wij drie vertellers en mooie locatie om een verhaal te vertellen.
Na afloop muziek rond het kampvuur, het kan allemaal.

Meer weten, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nico Boele - Staatbosbeheer Westerkwartier:  Laatst hebben we met 20 personen over het Bloode Fouttenpad gewandeld en verteld over de natuur in dit gebied. Onderweg kwamen we steeds een verteller tegen, die een verhaal vertelde dat in deze omgeving kon spelen. Fantastische ervaring en zelfs de Belgische gasten konden de Westerkwartier vertellers goed begrijpen.  Na afloop lekker rond het kampvuur gezeten met muziek, heerlijke hapjes en een lekker glas wijn. Simpelweg genieten van het mooie Westerkwartier(s).

Vertellers kunnen iets unieks toevoegen aan uw evenement. Uw bezoekers zullen verbaasd luisteren en kijken naar een verteller, die zomaar ineens opduikt en begint te vertellen over 'De Weerwolf van t Bolmeer', 'de Wonderbril' of de avonturen van 'Janko en Lise'.

Diverse evenementen zijn de afgelopen jaren opgeluisterd door onze vertellers, denk bijvoorbeeld aan de Billie Turf Wandeltocht of aan de kunstmanifestatie 'Daar Waar Ik Woon'.

Meer weten, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Els Spaanstra - Stichting Daar Waar ik Woon: Aan onze kunstroute 'Even bomen' hebben  in 2011 zes verschillen vertellers meegewerkt. De reacties van de bezoekers waren erg positief. We moeten dat zeker vaker gaan doen.

 

De vertellers van Kom op Verhoal kunnen door u op verschillende manieren worden ingezet. Kijk hieronder voor een aantal voorbeelden van vertel-activiteiten die de afgelopen periode zijn gehouden.. 

Vertellen kan voor jong en oud, we werken zowel binnen als buiten en u mag zelf kiezen of de verhalen in de streektaal vertelt worden of in het Nederlands.
U zult versteld staan van het resultaat en positief verrast zijn vanwege de geringe kosten en inspanning om het te organiseren.

Aanvragen verteller(s)

Wilt u iets specifieks, neem dan contact op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., en we gaan samen met u bekijken hoe we de perfecte invullen van uw evenement kunnen maken.

Subcategorieën